OUR WORK

UNIVERSITY OF IOWA WEST CAMPUS TRANSPORTATION CENTER
IOWA CITY, IOWA
The program consists of a 3,300 sf transit hub and 3,350 sf maintenance element with an 11,700 sf raised office component. This lifted element creates a protective canopy for commuters below. A 790-foot glass and steel skywalk provides commuters with safe passage to the research hospital located across a busy intersection. 2013 AIA IOWA DESIGN AWARD | 2013 AIA CENTRAL STATES DESIGN AWARD | 2014 AIA IOWA SUSTAINABLE DESIGN AWARD
CORALVILLE INTERMODAL FACILITY
CORALVILLE, IOWA
Located in the Iowa River Landing District, this combined parking structure and transit hub provides flexible transportation options for area commuters. Separate designated parking is provided for park-and-ride commuters and retail patrons. Amenities, including shower facilities, are available for bicycle commuters. A local bike coalition and the city’s transit/parking offices occupy space within the facility. 2015 AIA CENTRAL STATES DESIGN AWARD | 2016 AIA IOWA DESIGN AWARD
DUBUQUE INTERMODAL FACILITY
DUBUQUE, IOWA
Located within the historic Millwork District, this facility includes a 292-stall parking facility that is connected to the 8,700 sf terminal building by an elevated pedestrian bridge. The transit hub will connect commuters to local and long distance bus service. The design and scale of the project is respectful to the surrounding historic context and will enhance the vitality of the historic district site.
IOWA RIVER LANDING WEST PARKING FACILITY
CORALVILLE, IOWA
The structure dually serves the IRL retail district and the UIHC medical office building. Dedicated retail parking is provided on the lower level, while the upper levels serve the clinic to the south. The structure is built into the site’s slope site, minimizing the building mass. Materials used include brick veneered precast concrete, perforated metal, and trellis panel.
AMES INTERMODAL FACILITY
AMES, IOWA
Located on the west border of Campustown, the project provides both parking and transit services. The facility is built into the site’s natural slope to minimize the height of the 385-stall structure. Pedestrian visibility and safety is increased by cantilevered walkways and glass stair towers. The parking structure is designed to expand both vertically and horizontally. The project has achieved LEED Silver Certification.